O Otok Lesbos

Nežno morje z najčistejšo vodo in veličastne sandy - kamenček plaže Otok Lesbos vsako leto privabljajo vse več turistov. Kristalno turkizna barva morske vode postavlja raven vašega dopusta nekje med osupljivim in popolnim. Če iščete popolno morje, je to vaš kraj!

Starejši prijazen

Vatera beach

Vatera 4.5 km
Dobro
7.7
Prost vhod • Plaža udobja • Slikovito • Enostaven dostop • Kevyt hiekka ja kivi • Gneča
6.7 Indeks ugodnosti
Dobro za zabavo

Paralia Charamida

Charamida 0.8 km
Dobro
7.6
Veliko prosto območje • Resort na plaži • Enostaven dostop • Harmaa hiekka ja kivi • Turkizna čista voda • Pesek in kamenčki dno
5.7 Indeks ugodnosti
Sprostitev

Toumpes beach

Toumpes 0.4 km
Dobro
7.6
Prost vhod • Plaža udobja • Enostaven dostop • Lahki kamenček • Turkizna čista voda • Dno kamenčkov
3.7 Indeks ugodnosti
Dobro za zabavo

Paralia Kagia

Skala Sykamineas 0.9 km
Dobro
7.6
Prost vhod • Plaža udobja • Slikovito • Enostaven dostop • Lahki kamenček • Turkizna čista voda
2.7 Indeks ugodnosti
Sprostitev

Plomari beach

Agios Isidorus 0.1 km
Dobro
7.2
Prost vhod • Plaža udobja • Slikovito • Enostaven dostop • Kevyt hiekka ja kivi • Gneča
6.7 Indeks ugodnosti
Dobro za zabavo

Paralia Melinta

Melinda 0.2 km
Prijetno
6.9
Prost vhod • Plaža udobja • Enostaven dostop • Lahki kamenček • Turkizna čista voda • Dno kamenčkov
6.8 Indeks ugodnosti

Miren, merjen počitek in zvok valov so morda prve asociacije, ki se pojavijo ob uporabi besede "plaža". To ni presenetljivo, saj ravno sprostitev iščejo večina popotnikov na plaži. Če vaš dopust povezujete predvsem s takšno aktivnostjo, izberite eno od 117 Plaže v otok.

Da bi vam olajšali izbiro, smo pripravili seznam najboljših plaž za sprostitev v Otok Lesbos.

Privlačnost in infrastruktura

Kar zadeva glavne značilnosti plaž v Otok Lesbos, so naslednje:

  • Plaže v otok so večinoma ozko, čisto kratek in imajo visok stopnjo čistoče. Najpogostejša površina je mešanica peska in kamenčkov svetlo.
  • Ker je na mnogih plažah prisotna sandy - kamenček obala, priporočamo, da s seboj vzamete posebne čevlje, da se izognete neprijetnostim med vašim dopustom.
  • Običajno je vstop v vodo zmerno nežen, takšnih plaž je 92.
  • Povprečna razdalja od ceste do plaže v Otok Lesbos znaša manj kot 500 metrov. 95 Plaže je relativno lahko dostopnih., 5 Plaže je težko dostopnih, kar v večini primerov pomeni, da boste morali prehoditi precej dolgo razdaljo., and 16 Plaže je dostop mogoč samo z vode. Med njimi so tako otoške plaže kot tudi plaže brez kopnene poti zaradi naravnih meja.

Divje plaže brez infrastrukture prevladujejo ob obali Otok Lesbos, vendar lahko tudi tukaj najdete plažo z standardnim naborom dodatkov: ležalniki, senčniki, restavracije, tuši in stranišča.

Najnovejše ocene plaž Otok Lesbos

Mitilinis-Skopelou VIII
10 Kleo Panos

The Peramas Geras windmill is located just outside the Papados settlement of Geras, directly facing the Surlaga tannery. Historically, it was used to grind oak for the tannery's purposes.

Saint Barbara beach no-photo
10 Nathan Travers

The tomato sauce is absolutely fantastic. It's hands down the best I've ever had at a restaurant. The host is incredibly charming and clearly has a deep love for both his restaurant and his tomatoes.

Vatera beach
8 Lila Brenner-Scott

Plaža se razteza na impresivnih 10 km in smo se sprehodili po celotni dolžini, občudovali čudovito pokrajino. Kljub temu, da je bil avgust, plaža ni bila preveč polna, več je bilo domačinov kot turistov. Tradicionalne taverne so dodale čar, dajale so nam občutek, da se vračamo v preteklost. Vendar je bilo razočarajoče videti, da je bilo veliko barov praznih na sončno popoldne v visoki sezoni. To mesto si zasluži več turizma in upamo, da se ljudje kmalu vrnejo. To mora biti najdaljši odsek plaže na Lesvosu in večina barov ponuja brezplačne postelje in senčnike. Ob plaži so tudi nekaj supermarketov za prigrizke in hladne pijače. Parkiranje je enostavno, ob plaži je veliko senčnih mest. Na žalost je požar v juliju 2022 povzročil nekaj škode drevesom na skrajni levi strani plaže, mimo nočnega kluba Arena. Kljub temu je plaža še vedno čudovito in mirno mesto za preživljanje dneva.

Paralia Charamida
6 Zane Guchiauva

Ta plaža, ki se nahaja v neposredni bližini živahnega mesta Mytinini, je povprečna. Čeprav je voda čista in primerna za plavanje, sama plaža ni nič posebnega. Sestavljena je iz prodnatih kamnov, vendar ne tistih, ki bi bili vredni zbiranja kot spominki. Dejansko je kakovost kamnov precej slaba. Tukaj ne pričakujte, da boste potopili prste v mehak pesek.

Paralia Kagia
10 Samantha Zane

Restavracija ponuja okusne sveže ribe in ima očarljivo tradicionalno grško vzdušje. Cene so razumne in dostopne.

Plomari beach
10 L Q.

Ta očarljiva plaža je med obiskovalci priljubljena zaradi nedotaknjenih voda, ki so tako čiste, da lahko vidite naravnost na dno. Nahaja se v bližini mesta Mytilini in Plomari Town, kar omogoča enostaven dostop za popotnike. Plaža je dobro vzdrževana in ima veliko udobja, vključno s sončnimi ležišči, dežniki in tuši. Poleg tega je na voljo tudi vrsta vrhunskih tavern in restavracij, ki zagotavljajo, da lahko obiskovalci uživajo v okusnem obroku po dnevu na soncu. Plomari sam je slikovito in mirno mesto, ki je popolno za sproščujoč dopust, in je tudi rojstni kraj svetovno znanega pijače ouzo.

Pomembno je vedeti, da reševalci spremljajo 11 Plaže v otok, vendar se ne smete zanašati le nanje, saj je pomembno upoštevati osnovna pravila. Reševalci niso na dolžnosti 24 ur na dan, niti na opremljenih plažah.

Iskanje hotelov v relativni bližini plaž je običajno enostavno. Veliko plaž ima dovolj namestitvenih možnosti v bližini, kar daje dobre možnosti za izbiro pravega kraja za bivanje.

Najbolj vroč mesec v otok je avgust - temperatura zraka se v tem času segreje do 32.3°C, temperatura vode pa do 22.6°C. Najhladnejši mesec je januar - temperatura zraka se spusti na 9.9°C, temperatura vode pa na 16.4°C.

Ali veš, koliko plaž je v Otok Lesbos-ju? Skupaj je 117 Plaže in najbolj priljubljena je Anaxos Plaža.

Pogosto zastavljena vprašanja (PPV)

Kakšne so glavne značilnosti najboljših plaž na Otok Lesbos?

Ko gre za iskanje najboljših plaž na Otok Lesbos, je treba upoštevati naslednje vidike.

Skupaj je 117plaž, od katerih jih približno 8 lahko imenujemo najboljše. .

Najboljše plaže v večini:

Poleg tega so običajno:

Najboljše plaže na Otok Lesbos:

Poglejte vse plaže na Otok Lesbos in ustvarite svojo izbiro po značilnostih.

Kako si ogledati samo najbližje plaže v Otok Lesbos?

Za iskanje plaž, ki so najbližje vaši trenutni geolokaciji, kliknite ikono bližnjih plaž v iskalnem polju. Videli boste najbližje plaže, razvrščene po razdalji od vas.

Opomba, če želite videti samo plaže, ki so v bližini vas na Otok Lesbos, morate biti v tem območju, da dobite pravilne rezultate.

Glej tudi: Oglejte si vse plaže na Otok Lesbos in ustvarite svojo izbiro glede na značilnosti.

Kako si ogledati vse plaže na zemljevidu Otok Lesbos?

Kateri so vsi lahko dostopni plaži na Otok Lesbos?

Večina plaž, ki se nahajajo na Otok Lesbos, je lahko dostopno, vendar med njimi obstajajo tudi plaže, ki so težko dostopno. Uporabite filter za razvrščanje plaž glede na podrobnosti o dostopu (parkiranje, razdalja itd.).

Priljubljene kategorije plaž na Otok Lesbos glede dostopnosti:

Glej tudi kategorije:

Najbolj priljubljene plaže s preprostim dostopom na Otok Lesbos:

Poglejte vse plaže na Otok Lesbos in izberite po značilnostih

Kako si ogledati vse peščene plaže ali plaže z drugimi naravnimi značilnostmi na Otok Lesbos?

Uporabite oddelek "Glavne značilnosti" filtra v rezultatih iskanja, da si ogledate vse plaže s funkcijo, ki vas zanima.

Najbolj priljubljene izbire plaž z naravnimi značilnostmi so navedene spodaj. Ne pozabite, da lahko ustvarite svojo lastno izbiro s katero koli kombinacijo značilnosti.

Pokritost plaže in voda

Naravni prizori

Drugi priljubljeni kategoriji

Poglejte vse plaže na Otok Lesbos in izberite po značilnostih

Kako najti manj obljudene plaže na Otok Lesbos?

Prisotnost množice turistov na plaži v teh dneh postaja množična, včasih pa si želite tišine in samote. Uporabite filter v rezultatih iskanja, da si ogledate plaže na Otok Lesbos glede na zasedenost.

Priljubljene kategorije:

Poglejte vse plaže na Otok Lesbosin izberite po značilnostih

Katere plaže na Otok Lesbos so primerne za otroke, dobre za sprostitev, prijazne do hišnih ljubljenčkov, nudistične in prijazne za kampiranje?

Kako si ogledati vse plaže s podrobnostmi o storitvah na Otok Lesbos?

Kako si ogledati vse plaže glede na zanimanje za dejavnosti na Otok Lesbos?

Uporabite "Dejavnost" oddelek filtra v rezultatih iskanja, da si ogledate izbire plaž glede na eno ali več dejavnosti. Spodaj je nekaj priljubljenih izbir, ki jih lahko po želji spremenite s pomočjo našega filtra.

Oglejte si vse plaže na Otok Lesbos in izberite glede na dejavnost.